Drži me za ruku: Povezivanje grada i sela kroz umetnost


Projekat „Drži me za ruku“, koji simbolizuje decentralizaciju kulture i povezivanje grada i njegovih okolnih mesta, obuhvata skulpturu ispred Kulturne stanice Bukovac i izložbu umetničkih radova u Kulturnoj stanici Svilara, koja će biti otvorena danas, 16. septembra u 18 sati.

Autor projekta Dušan Savković, novosadski slikar i vajar, želi da prikaže odnos čoveka i prirode. Skulptura je napravljena od recikliranog otpada sa Fruške gore. Izlaganjem skulpture koja predstavlja dve ruke ispružene ka nebu, u Bukovcu, kod Bajk parka i ispred kulturne stanice, i prikazom iste ideje kroz multimedijalne radove u Kulturnoj stanici Svilara, umetnik želi da uspostavi vezu između manjih sredina i grada, kroz umetnost i kulturu.

Izložba će u Kulturnoj stanici Svilara biti otvorena do 23. septembra.

Organizatori mole sve posetioce da se, radi očuvanja zdravlja i lepšeg i kvalitetnijeg uživanja u kulturnim sadržajima, pridržavaju svih mera. Posetioci su u obavezi da nose zaštitne maske na svim događajima. Kontroliše se maksimalan broj posetilaca na događajima, što je trenutno 500 ljudi i u zatvorenom i na otvorenom prostoru.

Projekat „Drži me za ruku“ jedan je od 42 projekta koji su dobili sredstva na Javnom konkursu lokalnim umetnicima i udruženjima, u okviru projekta „Umetnici. Sad!“ koji ima za cilj jačanje lokalne kulturne scene, podizanje njenih kapaciteta kroz mrežu kulturnih stanica, decentralizacija kulture i razvoj publike.