„Matica srpska: U susret publici“ u Kulturnoj stanici Bukovac


U utorak, 23. aprila, u Kulturnoj stanici Bukovac održan je prvi u nizu programa u okviru projekta “Matica srpska: U susret publici”.

Učenici 6. i 7. razreda OŠ “22. avgust” imali su priliku da prisustvuju istoriografskoj radionici „Čovek u velikom ratu (1914 – 1918)“.

Profesor Milan Micić im je sa posebnom pažnjom predočio zanimljive detalje života jednoj srpskog vojnika u Prvom svetskom ratu.

Na radionici su se čula razmišljanja učenika i njihova poređenja današnjih životnih uslova sa  ratnim uslovima u kojima su tada ljudi živeli. Svi su zaključili da je čovek toga doba bio izuzetno hrabar i veoma radoznao.

Sa velikim zadovoljstvom čeka se sledeće gostovanje Matice srpske Kulturnoj stanici Bukovac.

Povodom proslave jubileja najstarijeg književnog časopisa na svetu, „Letopis Matice srpske” koji bez prestanka izlazi tačno 200 godina, u martu 2024. godine u Kulturnoj stanici Svilara promovisan je Protokol o saradnji povodom zajedničke realizacije projekta pod nazivom „Matica srpska: u susret publici”.

U svojim nastojanjima da se približi široj javnosti, Matica srpska je osmislila programe koje će u saradnji sa Mrežom kulturnih stanica organizovati u njihovim prostorima. Time će biti omogućena još veća dostupnost programa Matice srpske u cilju bogatijeg kulturnog života naših sugrađana.

Foto: V. Veličković